Sol primavera

Com protegir-nos del sol de la primavera

 

L’inici d’aquesta primavera no ha estat com esperàvem. Les temperatures s’han mantingut normalment per sota dels 15 graus i han estat acompanyades de les habituals tempestes i pluges d’aquesta estació. Els dies de sol han estat pocs, però així i tot, són moltes les persones que aprofiten els primers raigs de sol de la primavera per anar a la platja. T’expliquem com protegir-nos del sol de la primavera.

Els primers raigs de sol de la temporada

 

La creença popular diu que el sol de primavera no és tan perillós com el de l’estiu i és habitual anar a la platja, la muntanya, fer activitats i esport a l’aire lliure i no protegir-se amb cremes solars.

Els experts dermatòlegs ho tenen clar: A la primavera el sol pot fer el mateix mal que a l’estiu, fins i tot les conseqüències poden ser pitjors perquè la gent està confiada en el fet que no es cremarà i s’exposa sense cap mena de protecció.

Com protegir-se del sol de la primavera

 

Et deixem tot un seguit de consells perquè et protegeixis del sol a la primavera:

  • Fer servir barrets, sobretot en el cas dels nens, gent gran i persones amb alopècia. És el millor protector solar pel cap, no només per les cremades que es poden patir, també poden aparèixer cefalees o tenir insolacions.
  • Fer servir samarretes de màniga curta, la millor manera de protegir les espatlles, la part del cos, juntament amb el cap més sensible als raigs del sol.
  • Protecció solar de factor 20 com a mínim. Si tens pensat passejar per la platja, la muntanya o fer esport a l’aire lliure, és recomanable que facis servir una crema solar lleugera, amb un factor de protecció de 20 i repeteixis la seva aplicació a les 2 hores.
  • Utilitzar ulleres de sol. Imprescindible pre a protegir els ulls dels raigs ultraviolats i també part del rostre, sobretot el contorn dels ulls, on la pell és molt fina i delicada.

S’ha de tenir en compte que sempre és més fàcil cremar-se amb les primeres exposicions solars, ja que el cos, encarregat de fabricar la melanina protectora de la pell, que és el bronzejat, la fabrica a mesura que rep els primers raigs solars. Una defensa natural davant del sol que es genera a poc a poc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *