Còlics-nadons

Com evitar els còlics en nadons

Plorar és gairebé l’única eina comunicativa que tenen els nadons. Encara no saben parlar, ni assenyalar les coses o gesticular; així que mentre es desenvolupen cognitivament, plorar és l’avís per quan tenen gana, fred, dolor, precisen atenció… Ara bé, de vegades aquests plors es produeixen massa sovint o amb una intensitat fora del que es considera normal. En aquests casos sempre es recomana consultar amb un professional mèdic que pugui descartar patologies o diagnosticar la més comuna: els còlics en nadons. Des del servei de Pediatria del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem en què consisteixen els còlics i com evitar-los.

Els senyals que alerten d’un còlic en nadons

Un còlic es considera un episodi molt freqüent, consistent en una crisi de plor agut en lactants sans i ben alimentats. Aquest fenomen s’acompanya de congestió de la cara del nadó i flexió de les cames sobre l’abdomen sovint tibant i bombat.

Aquest escenari sol alarmar els pares provocant angoixa i preocupació, ja que no saben com consolar al nen. Pot passar entre el primer i el quart mes de vida; i és més freqüent a última hora de la tarda.

Les causes d’aquests còlics no es coneixen amb exactitud, però l’observació i l’experiència han permès establir algunes pràctiques que permeten prevenir-los.

Consells per a evitar els còlics

  1. Alimentar el nadó de forma correcta.
  2. Ajudar-lo a expulsar els gasos, amb moviments de pedaleig de les seves cames i carícies sobre l’abdomen.
  3. Col·locar al nen de bocaterrosa sobre les seves cames.
  4. Acaronar-lo mentre es balanceja suaument.
  5. Posar música relaxant.
  6. Fer una volta en automòbil aconsegueix calmar a molts nadons.
  7. Paciència, serenitat i amor.
  8. Evitar l’ús de medicaments a menys que ho indiqui el seu pediatre.

Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *