Giny Comunicació i la Fundació l’Espiga de Vilafranca

Bones festes! Comença la Festa Major de Vilafranca

La capital del Penedès enceta un any més per aquestes dates la seva Festa Major. Des del dia 29 d’agost i fins al pròxim 2 de setembre, es podran gaudir de les diferents activitats que ha preparat la comissió de festes d’enguany. Actuacions musicals, tallers infantils, cultura i molta germanor són els ingredients principals de la celebració de la Festa Major de Vilafranca d’aquest 2018. Mútua Penedès és, com ja fa anys, un dels patrocinadors.

 

És considerada com la festa “més típica de Catalunya” i objectivament és una de les més populars per la gran afluència de persones que gaudeixen d’aquesta celebració. A més, ha estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la conservació del folklore i la seva riquesa cultural.

 

El programa de festes

 

El pregó

 

El pregó de les festes es farà el dia 28 d’agost i estarà a càrrec de l’actriu i narradora de Vilafranca, Jordina Biosca, que fa 20 anys que es dedica a la direcció d’espectacles i el món de la narració. Ha participat en festivals, cicles narratius i també imparteix classes de formació. És de destacar la direcció del Festival EVA, EN VEU ALTA, de narració i tradició oral a diverses comarques catalanes.

 

Les actuacions musicals

 

Al marge del pregó s’han coordinat diferents actuacions musicals que pujaran a l’escenari de Vilafranca a reconeguts grups del país.

 

  • Els catarres i Fundación Tony Manero el dijous 30
  • La casa azul el divendres 31

 

Pots consultar la programació musical al complet aquí.

 

La diada de Sant Fèlix

 

El 30 d’agost és el dia més important de les festes: es celebra la diada de Sant Fèlix, el patró del municipi. La jornada castellera i la processó són els plats forts del dia gran, però pots conèixer les altres activitats preparades al web oficial de la Festa Major de Vilafranca 2018.

 

La festa tradicional

 

El seguici festiu de Vilafranca és un dels més importants de tot Catalunya. L’integren 21 elements, entre els quals destaquen:

 

  • Grups de foc
  • Bestiari
  • Imatgeria
  • Balls
  • Torres humanes

 

Si t’interessa conèixer més sobre el seguici festiu de la capital del Penedès, podràs trobar-la també al web oficial.

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *