Apendicitis

Apendicitis: Quins són els símptomes per a anar a urgències?

El dolor abdominal és un dels més habituals i el seu origen pot tenir múltiples causes. Una de les més greus és l’apendicitis, la inflamació de l’apèndix, una zona que es localitza a l’inici de l’intestí gruixut i que pot esdevenir greu (peritonitis) si no es tracta urgentment. Des del servei de Cirurgia del Centre Mèdic Mútua Penedès, analitzen els senyals que ens poden ajudar a detectar una possible apendicitis.

Els símptomes d’una apendicitis

El cirurgià del Centre Mèdic Mútua Penedès, Sergi Martínez, explica que els símptomes de l’apendicitis aguda poden ser força variables. El més freqüent sol ser un dolor abdominal que es va localitzant a la part inferior dreta de l’abdomen i es pot acompanyar de vòmits, febre i anorèxia. Cal consultar al metge o anar a un servei d’urgències tan aviat com es pugui per a fer una valoració i proves complementàries si cal.

En el cas de confirmar l’apendicitis s’ha de realitzar una intervenció quirúrgica per a extirpar l’apèndix. Si no es dugués a terme aquesta operació, la inflamació creixeria i acabaria per perforar-se el teixit fent que la infecció s’esbandeixi per l’abdomen, el que es coneix com a peritonitis.

El servei de cirurgia al Centre Mèdic Mútua Penedès

El servei de cirurgia del Centre Assistencial de Vilafranca està encapçalat pel doctor Sergi Martínez. Durant l’any 2021 es van dur a terme un total de 299 visites a cirurgia general i es van realitzar 36 cirurgies menors.

Pots demanar cita amb l’especialitat de cirurgia còmodament des del web si ets mutualista o trucar per telèfon si ho prefereixes al 93-891-71-00, o bé si ets client d’altres companyies asseguradores o pacient privat. Al Centre Mèdic Mútua Penedès treballem amb: Adeslas, Agrupació Mútua, Cigna, DKV, Divina Pastora, Generali, Mapfre, HNA, Axa, Sanitas, Assistència Sanitària, Fiatc, Mútua General de Catalunya i Asisa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *