Tinc un dolor al pit. Com puc saber si és angina o ansietat?

Sovint, els dolors derivats d’una angina de pit i d’un episodi d’ansietat es poden confondre.

I, encara que en aquests casos, l’ideal és acudir a un especialista i sotmetre’s a un revisió, a continuació, volem compartir algunes claus per diferenciar-los.

El dolor al pit pot ser un símptoma important en determinades malalties. Parar-hi atenció i actuar a temps en prevé les conseqüències.

3 claus per diferenciar si és angina de pit o ansietat

Abans de començar a enumerar els aspectes que poden ajudar-nos a diferenciar l’angina de pit de l’ansietat, convé aclarir què és cadascuna d’aquestes afeccions.

  • Angina de pit. Apareix quan disminueix el flux sanguini cap al cor. És a dir, quan no li està arribant prou sang, el cos ens alerta amb aquest dolor al pit.
  • Es tracta d’un sentiment intens de temor o preocupació que es manifesta físicament a través d’un dolor al pit agut i punyent.

Vegem en què hem de fixar-nos a l’hora de diferenciar els dos dolors.

Tipus de dolor

Tot i que tant l’angina de pit com l’ansietat es manifesten amb una sensació d’opressió, en el primer cas es pot parlar de pesadesa i en el segon, de dolor punyent.

Quan es tracta d’una angina, sentim pressió i com si un gran pes s’estigués recolzant al nostre pit.

Si patim ansietat, podem notar com si ens travessés una fletxa. És un dolor més agut i punyent.

Símptomes

Els símptomes que acompanyen el dolor de pit en cada cas també poden ajudar-nos a diferenciar-los.

L’angina sol anar acompanyada de dolor als braços, al coll, a l’esquena, a les espatlles i fins i tot a la mandíbula. També es poden presentar fatiga, marejos, sudoració o nàusees.

El dolor provocat per l’ansietat sol estar associat a moments d’estrès i, per tant, apareix durant el treball, quan estem entre multituds o quan hi ha un excés de preocupació.

Durada del dolor

Aquest també és un aspecte clau per diferenciar el dolor al pit provocat per una angina o per ansietat.

La durada del dolor en l’angina de pit sol allargar-se fins a 15 o 20 minuts. En l’ansietat és més curt; sol estar entre els 5 i 10 segons.

Tot i conèixer aquesta informació, si sents un dolor incòmode al pit, et recomanem que vagis a un especialista. D’aquesta manera, evitaràs qualsevol risc o conseqüència posterior

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *