colesterol

5 hàbits saludables per reduir el colesterol de manera efectiva

De vegades n’hi ha prou de canviar el nostre estil de vida per experimentar una millora de salut més que notable.

En el cas del colesterol, és així. El fet de parar més atenció a l’alimentació i al pes, d’abandonar rutines perjudicials o fer exercici pot ajudar a reduir-lo i, al seu torn, a disminuir el consum de medicaments.

A continuació, veurem amb més detall quin tipus d’hàbits saludables són els que més beneficis aporten en aquest sentit. Descobreix com reduir el colesterol.

Com reduir el colesterol de manera natural

Tots sabem que els nivells alts de colesterol incrementen el risc de patir malalties de caràcter cardíac.

Per això, és summament important canviar el nostre estil de vida i tenir hàbits saludables que ens ajudin a reduir-lo.

Si no saps per on començar, aquí et deixem una llista amb 5 consells que et serviran.

Canvia la teva alimentació

Per reduir el colesterol, el primer que has de fer és deixar de banda tots aquells aliments que continguin greixos saturats i greixos trans. En el seu lloc, és recomanable incorporar aliments que siguin rics en àcids grassos omega-3 i fibra soluble.

Fes exercici

L’ideal per reduir el colesterol és fer almenys 30 minuts d’activitat física al dia. Tens diverses opcions. Pots optar per caminar, córrer, anar en bicicleta, jugar amb amics al teu esport preferit… El més important és ser constant.

Abandona el tabac i l’alcohol

Aquest tipus de substàncies no juguen a favor del nostre colesterol. Per tant, és fonamental eliminar-les de l’equació. Al principi pot ser complex, especialment en el cas del tabac. Però sabies que, si ho fas, al cap d’un any hauràs reduït a la meitat el risc de patir una malaltia cardíaca?

Vigila la bàscula

Reduir el pes també ajuda a reduir el colesterol de manera efectiva. Per això, s’aconsella controlar-lo de manera periòdica, per exemple, mensualment. Pesar-se una vegada al mes i fer un seguiment dels resultats t’ajudarà a millorar la teva salut.

Posa’t en mans d’especialistes

Aquest és el consell més important de tots. Sigui quin sigui el canvi que vulguis dur a terme, et recomanem que consultis el teu metge i segueixis les seves indicacions. Un professional t’ajudarà a reduir el colesterol de manera controlada i segura.

Estàs preparat per fer canvis en el teu dia a dia?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *