Suor-calor-estiu

5 Consells per combatre la suor aquest estiu 

El 20 de juny comença l’estiu 2020 i tot i que aquests darrers dies a Catalunya hem patit algunes tempestes, el que és cert és que les temperatures ja estan pujant i comencem a percebre la sensació de calor i xafogor. Un dels grans problemes d’aquesta època de l’any és la suor, que apareix habitualment durant la pràctica d’esport i activitat física però també amb les altes temperatures que provoquen deshidratació, que perdem part de les reserves d’aigua que conservem al nostre cos. Per això és important beure molta aigua. Així i tot, la suor pot convertir-se en un problema per a algunes persones, t’expliquem alguns trucs per combatre-la.

5 consells per fer front a la suor aquest estiu

 

La suor excessiva pot provocar algunes problemàtiques socials, ja que visualment una samarreta suada i l’olor que es desprèn no és agradable i pot provocar rebuig. La sudoració es pot deure a 3 factors:

  1. Calor.
  2. Activitat física.
  3. Hiperhidrosi (afecta mans, peus, aixelles i cara. Comporta una sudoració més alta del que és habitual).

Tot i que és una qüestió natural es poden prendre algunes mesures per evitar la sudoració excessiva:

 

  1. Reduir el consum de cafeïna. Està demostrat que aquesta substància ens activa i amb això també es desperten les glàndules sudorípares.
  2. Desodorants naturals. Està demostrat que tenen un efecte més positiu sobre el medi ambient i permeten controlar la suor. Un dels desodorants naturals més utilitzats és la barreja de gotes de llimona i bicarbonat, s’aplica a la zona de les aixelles durant uns minuts i després d’esbandeix. Les propietats cítriques de la llimona faran el seu efecte asèptic.
  3. Samarretes transpirables. El teixit de la roba que vestim juga un paper clau en la sudoració. Quant de més bona qualitat sigui la roba, menys problemes de suor i pudors comportarà. Si pateixes d’hiperhidrosi, es recomana vestir sempre amb peces de roba fabricades amb fibres que permeten transpirar la pell i absorbeixen la suor.
  4. Coixinets per a les aixelles. Permeten absorvir tota la suor i evitar marques i taques a la roba.
  5. Cremes d’ús tòpic. Existeixen cremes que redueixen l’excés de suor, són medicaments anticolinèrgics i es venen a les farmàcies.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *