5 consells per a fer una farmaciola de viatge l’any de la Covid-19
La documentació, diners, un telèfon mòbil i la farmaciola de viatge. Podríem assegurar que són els 4 elements indispensables abans de començar les vacances. Enguany, però, les prioritats han canviat i també moltes famílies, parelles i grups d’amics d’han hagut d’adaptar a les circumstàncies de conviure amb una pandèmia mundial. El coronavirus ha fet que viatgem més a prop i sense tanta planificació. La incertesa ja forma part de la nostra forma de vida. De totes maneres des de Mútua Penedès volem donar-te alguns consells perquè no deixis la farmaciola a la improvisació l’any de la Covid-19.
Consells per a fer una farmaciola de viatge
L’any del coronavirus un dels principals imprescindibles a tota farmaciola és el gel hidroalcohòlic i les mascaretes. Tot i que no són ben bé medicines, sí que formen part del grup de materials a tenir en compte per a desinfectar-nos d’una possible exposició a bacteris, virus i microbis. A banda d’això, sempre es recomana portar antiinflamatoris, antitèrmics (per baixar la febre), analgèsics (per alleujar el dolor), antidiarreics, antihistamínics (per a tractar possibles al·lèrgies), repel·lents d’insectes, solucions de iode, cotó, gases estèrils, benes, esparadrap, tiretes i termòmetre. Al web del departament de Salut de la Generalitat pots trobar més informació.
Per altra banda, et deixem alguns consells a tenir en compte abans de preparar la teva farmaciola de viatge:
- Tenir en compte el destí del viatge. No és el mateix anar a la platja que a la A la costa necessitaràs més cremes de protecció solar, per exemple. Tindràs una exposició més directe a la picadura de meduses i altres espècies del mar, com els crancs. També pots ferir-te amb un eriçó. Quant a la muntanya, les caigudes són més freqüents, així que els desinfectants de ferides obertes i les cremes antiinflamatòries són un must.
- Tenir en compte els dies de viatge. No fa falta que facis una farmaciola amb medicaments i estris que pots fer servir durant un any sencer. Tingues en compte els dies de viatge i el nombre de persones de la família per a calcular quina quantitat de medicines podries necessitar.
- Compra medicines amb una data de caducitat llarga. Primer de tot revisa a la teva farmaciola de casa si tens medicines caducades o que tenen una data que acabarà la seva caducitat durant el viatge.
- Fer un inventari previ. Revisa també la teva farmaciola de casa i fes una llista de les medicines i materials de cures que et falten.
- No llencis l’envàs. És habitual que moltes persones llencin a les escombraries les caixes i es quedin només amb les pastilles de l’interior o amb el tub de crema per a guanyar espai. És important que ho conservis tot per tenir el prospecte a mà que indiqui les possibles contraindicacions i efectes secundaris, també la dosi recomanada.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!