Retenció-de-líquids

Per què pateixo retenció de líquids? 4 consells per a evitar-la

La retenció de líquids s’ha relacionat tradicionalment amb qüestions estètiques, o bé amb una manca de pràctica esportiva o amb perfils molt concrets com les dones embarassades. En realitat es tracta d’un problema de salut que pateixen moltes persones (especialment les dones per la seva estructura orgànica) i que si no es tracta, pot derivar en complicacions greus. Des de l’especialitat de Medicina General del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem els possibles motius que poden fer aparèixer la retenció de líquids i alguns trucs per a evitar-la.

Què és la retenció de líquids?

La retenció de líquids és una acumulació de líquids en l’organisme. Són diversos els factors pels quals es pot produir aquesta retenció. Pot aparèixer a qualsevol edat, durant l’embaràs o si la persona afectada passa molt de temps dreta o asseguda.

Pot estar relacionada amb alteracions a nivell endocrí, cardíac, vascular, renal, immunològic, pulmonar o hepàtic. Per això és important fer-se una revisió mèdica per a determinar l’origen i el possible tractament.

Consells per a evitar la retenció

  1. Bona hidratació. Fonamentalment aigua, però també serveixen els caldos o les infusions. Normalment, es creu que ingerint més líquid es retindran encara més líquids, però això només es produeix en el cas de consumir begudes ensucrades que afavoreixen la retenció.
  2. Alimentació equilibrada. És clau per a poder aconseguir les vitamines, nutrients i minerals necessaris perquè el cos funcioni correctament i la funció d’eliminació de líquids també.
  3. Evitar el sobrepès i el sedentarisme. El greix acumulat i la falta d’activitat són els principals factors per a potenciar la retenció. Evitant el consum de sucres i greixos saturats juntament amb una pràctica esportiva regular afavoriran la circulació sanguínia i minimitzaran la retenció de líquids.
  4. Reduir el consum d’aliments rics en sodi. Aquest mineral afavoreix la retenció, per això és millor evitar-lo.

Les xifres del servei de Medicina General del Centre Mèdic Mútua Penedès

El Centre Assistencial de Vilafranca ha realitzat un total de 1.902 visites, 4.397 del Servei d’Atenció Ràpida (SAR) al servei de Medicina General durant l’any 2021. Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *