Mocadors

Mocadors de paper o de tela?

Els mocadors de tela s’havien convertit en una relíquia, en una cosa del passat, però com diuen al món de la moda, tot torna, i sembla que aquest objecte que es pensava obsolet ha tornat per quedar-se. T’expliquem per què ha tornat a popularitzar-se el mocador de tela, quines són les diferències amb el de paper i quin és el més recomanat.

 

L’auge de la reutilització

 

El missatge de la protecció del medi ambient sembla que a poc a poc va calant en la societat i cada vegada són més les persones amb consciència verda que abans de consumir qualsevol producte es pregunten:

 

  • Quina és la seva vida útil?
  • Es pot allargar aquesta vida?
  • Es pot reciclar?
  • Es pot reutilitzar?

 

Tots aquests elements afavoreixen la conservació i la protecció del medi ambient. En aquest context s’ha produït aquest ressorgiment del mocador de tela, ja que permet reutilitzar-lo tantes vegades com vulguem al llarg d’un període de temps extens, depenent de l’ús que en fem i de la manera de rentar-lo.

 

Per una altra banda, la febre pel DIY (Do It Yourself) o “fes-t’ho tu mateix” permet que siguin moltes les persones que s’han llençat a personalitzar els seus mocadors (brocats, inicials cosides amb fils de colors, etc.

 

Mocador de tela vs mocador de paper

 

Encara que es tracta d’un objecte que té el mateix objectiu (netejar la suor, el nas…) tenen una sèrie de diferències molt marcades:

 

  • El mocador de tela es pot reutilitzar i el de paper no, això provoca que aquest darrer generi una quantitat important de residus que fan malbé el nostre ecosistema.
  • Fer servir mocadors de tela és més barat a llarg termini que els de paper. En un principi la inversió inicial pot ser més cara que la compra d’un paquet de mocadors de paper al supermercat;però els primers duren anys i els segons poc més d’uns minuts.
  • Els mocadors de paper són més còmodes que els de tela. S’utilizen i es llencen, al contrari els de tela s’han de rentar cada dia, esperar que s’assequin, etc.
  • Els mocadors de paper són més higiènics, ja que s’utilitzen i es llencen. Al contrari, els de tela són portadors de virus i bacteris.

 

El millor mocador

 

Tenint en compte totes aquestes dades és molt difícil fer-ne una valoració objectiva sobre quin és el millor tipus de mocador. Si pensem en la salut, els de paper són higiènics i no s’han d’estar constantment rentant. Això sí, necessitem una gran quantitat d’aigua per a la seva fabricació (uns 6 litres per mocador de 3 grams), per contra el de tela es pot netejar a la rentadora amb la resta de roba i no genera residus.

 

Així que la decisió ha de ser teva i hauries de fer servir un mocador o un altre depenent del moment i de l’ús que en faràs.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *