Malaltia de Crohn

Les claus de la malaltia de Crohn

La malaltia de Crohn és una malaltia inflamatòria crònica intestinal que comporta lesions de forma recurrent a qualsevol lloc del tub digestiu. Afecta especialment persones joves que presenten episodis de símptomes estomacals com ara diarrea, dolor abdominal, febre, sang a les deposicions o fístules. La malaltia de Crohn provoca diversos problemes de salut que poden comportar canvis en els àmbits personals, socials i familiars de la vida dels pacients. Des del servei de Digestiu del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem com detectar aquesta malaltia i el seu tractament.

Els símptomes

Els símptomes que es presenten amb més freqüència en un brot d’aquesta malaltia són:
  • Símptomes digestius: dolor abdominal, diarrea o emissió de sang i/o moc en la femta.
  • Símptomes no digestius: anèmia, lesions a la pell, inflamació articular o aftes bucals.

El diagnòstic

Per fer el diagnòstic, el metge es basa en la suma de símptomes que el porten a demanar les proves complementàries que identifiquen i localitzen les lesions en el budell. La prova més important és la colonoscòpia, que consisteix en la introducció d’un tub flexible per l’anus que permet visualitzar l’interior del budell i mitjançant el qual es poden obtenir biòpsies.  Els resultats de les biòpsies serveixen per confirmar el diagnòstic.

El tractament

La base per a la recuperació és el tractament farmacològic. El més important, un cop acordat el tractament amb l’especialista, és no deixar-lo, ja que això implicaria recaigudes i un mal control de la malaltia. Agenda la teva cita aquí.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *