coronavirus-i-al·lèrgia

Les 4 diferències entre el coronavirus i l’al·lèrgia primaveral 

Diàriament som sacsejats amb infinitat d’informació sobre el coronavirus: la xifra d’afectats, els símptomes, la cerca d’una vacuna, consells per a evitar el contagi… El confinament no ajuda a desconnectar i és més que probable que un alt percentatge de la població hagi cregut presentar algun dels símptomes de la Covid-19. A més, amb l’arribada de la primavera molts al·lèrgics comencen a notar els primers símptomes que es poden confondre amb el coronavirus. Des de Mutua Penedès t’ajudem a diferenciar totes dues malalties.

Les diferències que existeixen entre la Covid-19 i l’al·lèrgia al pol·len

Un dels símptomes més comentats des de la irrupció del coronavirus al nostre país és la tos i la sensació d’ofegament. També d’altres que poden ser compatibles amb una al·lèrgia al pol·len o a la pols. Perquè no creguis que t’has contagiat evitis estar neguitós/sa t’expliquem les 4 diferències:

  1. El coronavirus provoca febre entre més del 80% dels afectats i les al·lèrgies no.
  2. La Covid-19 provoca tos seca, en canvi les al·lèrgies provoquen tos a conseqüència de la picor o formigueig al coll i la boca.
  3. El coronavirus genera dolor a la gola produït per la tos constant, pel que fa a les al·lèrgies, no fan sentir dolor a la zona del coll.
  4. La Covid-19 no provoca mucositat, ni congestió nasal. L’al·lèrgia sí.

De moment tampoc s’ha demostrat que els pacients al·lèrgics i asmàtics formin part dels col·lectius de risc. Ja que no està comprovat que les al·lèrgies i els problemes respiratoris derivats de l’asma puguin agreujar l’estat de salut d’una persona contagiada de coronavirus.

Quant a la resta de símptomes de la Covid-19, a banda de la tosa seca, la febre i les dificultats respiratòries, es pot arribar a desenvolupar una faringitis per la irritació de la gola provocada per la tos, cansament en el 75% dels casos, opressió toràcica i problemes gastrointestinals, tot i que no són tan freqüents.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.