Sopar perfecte Nadal

Com preparar el sopar perfecte de Nadal  

Dues setmanes i comencem la marató d’àpats familiars tan típics de l’època nadalenca. Si enguany t’ha tocat fer d’amfitrió a casa teva, no t’amoïnis, et fem algunes recomanacions per preparar el sopar perfecte de Nadal. Tingues en compte que les reunions familiars al voltant d’una taula són una mena d’acte social entre coneguts i una bona harmonia als plats es  traslladarà també a l’ambient i als comensals.

 

Abans de començar a preparar el sopar perfecte de Nadal

 

La preparació i la planificació és imprescindible perquè el teu sopar de Nadal triomfi. Per això, dies abans de la celebració hauries de decidir quin serà el menú que vols servir durant l’àpat. A l’hora d’escollir has de tenir algunes coses en compte:

 

  • El número de convidats: Quants nens i quants adults seuran a taula.
  • La procedència dels convidats.
  • L’hora a la qual arribaran (directament a sopar o a la tarda).

 

Es tracta de punts imprescindibles per escollir el menú correcte, ja que hauràs de decidir si faràs algun plat especial per als nens, tot un menú diferent o menjaran el mateix que la resta. Hi ha nens que estan acostumats a menjar de tot i d’altres que no tenen el paladar tan acostumat a tastar àpats allunyats de les típiques pastes i arrossos. Per això, es recomana que els nens mengin el mateix que els adults però acompanyat d’aperitius exclusius per a ells, per assegurar-nos que no deixaran res al plat.

 

Per una altra banda, si tots els convidats són de Catalunya, els menús tradicionals passen per:

 

 

Si algun dels convidats és de fora o té una dieta especial (vegetarià, paleo, etc.) pots tenir un detall preparant algun aperitiu exclusiu per a ells i també que un dels principals estigui pensat per a aquestes persones.

 

Quant a l’hora d’arribada és important per planificar el teu temps a la cuina i tenir preparats uns aperitius. Que no t’enganxin a la cuina i sense arreglar; deixa-ho tot fet dies abans i després congela. Així arribat el dia de la celebració només hauràs de descongelar, escalfar i servir.

 

Sobretot fes una llista de la compra i reserva els productes frescos que vulguis adquirir per no quedar-te sense. També compra la resta d’ingredients com més aviat millor, estalviaràs cues i diners.

 

Tips generals per preparar el sopar perfecte de Nadal

 

A banda del menú i de la seva preparació, et deixem tot un seguit de consells perquè la celebració sigui un èxit.

 

  • Cadires suficients.
  • Coberts i plats per a tots.
  • No oblidis de ficar les begudes a la nevera perquè estiguin fresques.
  • Estovalles antitaques. Existeixen teixits que repel·leixen els líquids, així que si cau vi o qualsevol altra beguda o salsa sobre la taula es pot netejar al moment amb un pany humit.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *