Dieta vacances

Com mantenir una dieta saludable durant les vacances

 

L’estiu és època de platja, vacances i passejos al costat del mar. Els horaris canvien, arriben les jornades intensives, els viatges a altres indrets del món i tenim més ganes de sortir i gaudir del nostre temps lliure. Això propicia que dinem i sopem fora, prenem cerveses a una terrassa i mengem gelats a mitja tarda. Aquest escenari dificulta mantenir una dieta saludable i més encara quan arriben els dies de vacances. Et donem alguns consells per aconseguir-ho.

Consells per mantenir una dieta saludable durant les vacances

L’estiu convida a menjar i beure però alimentar-se correctament és possible:

  • Evita els bufets d’hotel. Podríem afirmar que el 99% dels esmorzarsque es serveixen en aquests locals no inclouen opcions saludables. Brioixeria industrial de tota mena, sucs artificials, pa de motlle ultra processat, melmelades industrials…  Si tens força de voluntat, pots esmorzar iogurt amb fruita fresca (que no sigui  almivarada), acompanyada d’un cafè. Evita la resta del bufet. Si ets un enamorat del doç, et recomanem que aprofitis per fer un cafè o beure un got de llet amb alguna fruita i vagis a esmorzar fora a un lloc amb opcions saludables.
  • Evita dinar i sopar fora. És la millor fórmula per assegurar-nos que farem un àpat equilibrat. De vegades és difícil, sobretot si estem allotjats a unahabitació d’hotel sense cuina per preparar el nostre propi menjar. En aquest cas s’ha d’intentar apostar pels aliments més saludables i si no és possible, compensar un dinar copiós amb un sopar més lleuger o a l’inrevés.
  • Els gelats, millor artesans. Mai es pot dir que no a un gelat, per refrescar-se o simplement per gaudir d’un passeig al costat del mar. Aposta pels gelats cremosos artesans, evita els ultra processats que incloguin xocolates, sucres, colorants i conservants. A més, ara cada vegada més hi ha opcions sense sucre, ni lactosa.
  • Fes esport. És difícil, sobretot depenent del destí de les nostres vacances. Si no hem marxat de viatge encara, el millor és practicar esport a primera hora del matí o última de la tarda. Es pot convertir en un pla d’estiu. Jugar a voleibol, pàdel o nedar a la piscina. També passejar ens ajuda a cremar calories i mantenir-nos en forma. Si està en ruta, intenta arribar als llocs caminant evitant els transports i mou-te molt.
  • Aliments lleugers. Cremes fredes, amanides, fruites i verdures… Són les millors opcions per portar una dieta equilibrada també a l’estiu.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *