Batch Cooking

Batch cooking: Una pràctica saludable  

Cuina un dia i menja sa tota la setmana. Sembla un objectiu impossible d’assolir i el somni de qualsevol persona treballadora independitzada. Però en realitat això és possible, les mares treballadores ho practiquen des de fa dècades i ara també ho pots fer tu. Parlem del rebatejat com batch cooking, que no és una altra cosa que preparar i congelar tàpers de menjar per a tota la setmana.


Com sorgeix el terme batch cooking?

La traducció literal de l’anglès vindria a dir una cosa així com “cuinar per lots” i és bàsicament el que porten practicant des de fa dècades les nostres mares des que van entrar en el món laboral (no fa tant que es considerava que tasques com les de cuinar corresponien a la dona i quan va començar a treballar també fora de casa va quedar-se sense temps per preparar menjar saludable cada dia).

 

En els darrers anys els horaris, les jornades laborals més extenses, la híper connectivitat (no desconnectem mai, estem 24 hores contestant mails i trucades) ha fet que pràcticament no ens aturem ni per dinar, sortint de casa a mig esmorzar i pel sopar estem massa cansats com per a preparar res. S’ha posat de moda el menjar per emportar, i les pràctiques no són del tot saludables. Però la nova tendència del batch cooking que han iniciat molts foodinstagramers ha tornat a l’actualitat una pràctica que s’havia oblidat: Preparar el menjar per a tota la setmana.

 

Consells per aconseguir un batch cooking d’èxit

 

En realitat el batch cooking és un mètode organitzatiu amb el qual t’has de reservar 2 o 3 hores a la setmana exclusivament per cuinar, així podràs gaudir de 7 dies complets de menjar sa i sense cap pèrdua de temps en el teu dia a dia. Una preocupació menys!

 

  1. Planifica el menú diari. Escriu en una taula què voldràs menjar durant els 7 dies de la setmana, distribueix esmorzars, dinars i sopars.
  2. Després elabora la llista de la compra incloent tots els ingredients necessaris per a preparar els menús.
  3. És imprescindible que decideixis quin dia de la setmana voldràs cuinar i en quin moment faràs la compra. Si per exemple, tens la tarda de divendres lliure, el més recomanable és planificar el menú i escriure la llista de la compra el dijous a la nit (no seran més de 10 minuts del teu temps) i l’endemà quan surtis de la feina, anar a comprar directament. Així podràs dedicar la resta de la tarda a cuinar.
  4. És recomanable que els vegetals siguin la base de la teva alimentació, també la proteïna i els greixos saludables.
  5. Si menges de tàper és molt fàcil i saludable deixar preparats plats de verdures rostides, cremes de verdures, sopes, guarnicions que pots combinar amb qualsevol aliment com la quinoa, cigrons o arròs integral. També són bones opcions les hamburgueses, lasanyes vegetals, estofats, mandonguilles…

 

A internet existeixen molts tutorials per aprendre a organitzar-te el batch cooking de la setmana, una forma de gaudir del dia a dia més tranquil·lament sense preocupacions sobre els àpats, ni la compra.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *