6 pautes per mantenir el benestar emocional dels nostres fills durant el confinament
En aquesta darrera fase del confinament ja es pot sortir amb nens al carrer per poder passejar, que juguin i corrin. Però no hem de deixar de banda que divendres 1 de maig es compleixen 50 dies de reclusió i les possibles afectacions psicològiques no desapareixeran encara que ara es pugui passejar una hora al dia. Molts canvis en poc temps, per això des de Mútua Penedès volem ajudar-te amb una sèrie de pautes que han elaborat des del nostre departament de psicologia per mantenir el benestar emocional dels fills durant el confinament.
6 consells per evitar afectacions psicològiques en els nens i nenes durant el confinament
- Explicar el que està passant. Hem d’explicar-los la veritat sobre el coronavirus, però hem de fer-ho amb vocabulari i explicacions adequades a la seva edat. I subratllant que encara que estiguem en una situació complicada, és fonamental fer tot el que és a les nostres mans per a sortir d’ella. Perquè totes les adversitats tenen la qualitat de tornar-nos més forts i fortes si som capaços d’aprendre les lliçons que ens ensenyen.
- Valorar el temps en família. El confinament ens ha regalat més temps per a gaudir amb tota la família i el podem aprofitar per a passar més temps de qualitat amb els nostres fills i per a reforçar la comunicació amb ells, generant així un vincle emocional més fort i sa. Probablement els nostres fills recordaran per sempre aquesta etapa de la seva vida i també recordaran les activitats i les xerrades que hem compartit amb ells.
- És important mantenir una rutina diària clara i coherent. Amb hàbits saludables que ajudin a tota la família a gaudir del dia i a descansar a la nit. Durant el confinament haurem d’establir noves rutines que no havíem seguit abans i és necessari que els nostres fills les coneguin i les respectin. Conèixer les normes i les conseqüències del seu incompliment els aportarà seguretat, molt necessària per a contrarestar la inseguretat que estan sentint.
- Deixar espai per a la flexibilitat. Tot i el compliment de les normes també és interessant ser flexibles perquè tots estem vivint una situació nova que ens va ensenyant dia a dia. Recordem que moltes vegades aprenem per assaig i error, així que serà fonamental utilitzar la flexibilitat i el sentit comú per a anar superant tots els imprevistos que ens vagin sorgint.
- El camí no serà fàcil. Hi haurà moments de tristesa, confusió, ràbia o aclaparament que també mereixen espai i respecte. Per això no hem d’amagar la vulnerabilitat, sempre que quedi clara la transitorietat d’aquesta emoció. El que han de veure els nostres fills és que el dolor és humà i normal, però també que som capaços de sortir d’ell perquè tenim els recursos necessaris per a fer-ho.
- Ensenyar als nostres fills mètodes per a descarregar tensions i mètodes per a relaxar-se. És normal que aquesta situació els provoqui ansietat i que no sàpiguen com gestionar-la. Si aprenen mètodes que els ajudin a fer-ho estaran adquirint estratègies per a millorar la seva qualitat de vida per sempre.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!