Hivern Vilafranca

L’Hivern a Vilafranca del Penedès 

L’hivern és una de les estacions més tristes i melancòliques de l’any… Segurament és una construcció social que té el seu origen en les inclemències climàtiques característiques d’aquesta època. De ben segur que a Califòrnia o l’Argentina es miren l’hivern d’una altra manera… En tot cas, el temps no ha de ser una excusa per deixar de fer coses al nostre temps lliure. Al final, es pot gaudir igual i una mostra d’això és l’agenda plena d’activitats a Vilafranca del Penedès. Fem un repàs dels plans més interessants d’aquest primer trimestre.

5 plans d’oci a l’hivern a Vilafranca del Penedès

 

El món de la cultura, l’art i la viticultura està molt present tot l’any a la zona del Penedès. L’hivern no és una excepció i s’ha acabat convertint en un període fructífer en l’àmbit de l’oci. Repassem alguns dels millors plans per fer aquest primer trimestre de l’any a Vilafranca.

  1. Festes de Sant Raimon. Fins al 26 de gener els ciutadans de Vilafranca i les seves rodalies poden gaudir d’aquestes celebracions en honor a Sant Raimon de Penyafort, copatró de la ciutat. Teatre, música, dansa, literatura i altres activitats fruit de la creació artística local seran les protagonistes d’aquests dies. Pots consultar el programa aquí.
  2. MUSiCVEU Festival. Un esdeveniment musical que aplega grups musicals d’estils molt variats i eclèctics amb l’objectiu de promoure la cultura musical en directe i promocionar grups emergents. Gospel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic… La pròxima cita serà l’1 de març amb el grup Las Migas. Pots trobar tota la informació aquí.
  3. Visites “Aigua i vi”. Una activitat combinada al centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i al Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) de Vilafranca. Una manera de conèixer la importància que ha tingut el riu a la vida dels ciutadans de Torrelavit i l’ús que s’ha fet a l’àmbit domèstic i industrial. També es visita l’exposició permanent del Vinseum al Palau reial on es troba la seu. Es poden aconseguir les entrades aquí.
  4. Exposició “Cartografies”. Una mostra de la qual es pot gaudir al Vinseum i que presenta una col·lecció de mapes i documents cartogràfics sobre vitivinicultura, geografia i estratègia bèl·lica que es conserven majoritàriament al Centre de Documentació del Vinseum i es refereixen a la zona de Vilafranca, el Penedès i tota Catalunya. L’exposició es pot visitar fins al 22 de març.
  5. Planeta M. Art. I també a l’hivern es fan activitats per als més petits. Els nens I nenes podran gaudir el 2 de febrer d’una sessió de clown a Cal Bolet. Una obra recomanada a partir dels tres anys.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *