Vasectomia

Coneix els tipus de vasectomia que es poden practicar

La vasectomia consisteix en la secció i lligadura dels conductes deferents. Com a conseqüència, en poc temps el semen ejaculat no conté espermatozoides. És un mètode de control natal o anticonceptiu, amb taxes molt altes de seguretat i efectivitat, així i tot pot revertir-se, però la probabilitat de recuperar la fertilitat i aconseguir un embaràs disminueix a mesura que passa el temps entre la realització de la vasectomia i la seva revocació.

Cada 20 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Vasectomia i des del departament d’Urologia del Centre Mèdic Mútua Penedès, aprofiten per a explicar en què consisteix i de quins tipus n’hi ha. Al Centre Assistencial de Vilafranca l’uròleg s’encarrega de fer el corresponent seguiment després d’una intervenció d’aquestes característiques.

Tipus de vasectomia

Hi ha dues maneres de realitzar la vasectomia, un mètode amb incisió i un altre sense ella. A continuació, detallem cada forma de realització d’aquesta intervenció de control de la natalitat:

  1. Vasectomia amb bisturí. Mitjançant un tall a l’escrot (bossa dels testicles), el cirurgià accedeix als conductes deferents, els lliga i els talla, bloquejant així el pas dels espermatozoides. També pot cauteritzar-los amb el bisturí elèctric.
  2. Vasectomia sense bisturí. En lloc d’utilitzar el bisturí per fer un tall, simplement es fa un petit orifici amb unes pinces especials per arribar a ambdós conductes deferents. En primer lloc, el cirurgià buscarà els conductes deferents amb la palpació de l’escrot i els subjectarà amb unes pinces en f08orma d’anella. A continuació, amb unes pinces més afilades, es fa una punció diminuta que permeti l’ accés als conductes deferents per lligar-los o cauteritzar-los.

En tots dos casos s’utilitza l’anestèsia local. La recuperació de la vasectomia és ràpida. L’home només necessitarà fer repòs durant uns dies perquè la ferida pugui cicatritzar correctament.

Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *